Unitate Protejata
Unitate protejată

Misiunea unitatilor protejate

In opinia noastra misiunea unei unitati protejate este sa redea speranta ca si in Romania, angajarea persoanelor cu handicap nu este un efort, atata timp cat ne simtim obligati moral sa acceptam ca oricui si oricand i se poate intampla un accident nefericit, tranferandu-ne in "tabara cealalta".

E ca si cu batranii... Refuzam necontenit sa acceptam ca si noi vom ajunge neputinciosi si singuri.

Daca managementul unitatilor protejate ar ajunge la un nivel superior, atunci problema angajarii persoanelor cu dizabilitati, nu ar mai fi asa grea.

O societate este sanatoasa atata timp cat fiecare membru al ei este sanatos.

Nici nu va imaginati cum viata si sistemele de valori vi se pot schimba radical, traind doar o saptamana alaturi de o persoana cu handicap si incercand sa o intelegem.

Legea unitatilor protejale nu face altceva decat sa creeze premisele unei societati sanatoase oferind o serie de avantaje si facilitati firmelor care au mai mult de 50 de angajati si sunt obligate sa plateasca taxe sau sa angajeze persoane cu handicap.

Noi nu ne-am propus sa folosim avantajele unitatilor protejate oferite de lege doar ca si o oportunitate. Daca ati avea in familie o singura persoana cu handicap, ati intelege ca marginalizarea si deznadejdea te pot dezechilibra ca fiinta.

Adevarata provocare este sa incerci sa-i intelegi, sa arati celor din jur ca un accident poate sa te faca sa devii mai putin vivace fizic, dar asta nu inseamna ca nu mai esti util societatii sau nu mai esti lafel de drag familiei.

Refuzul de a accepta ca si tie, chiar si dupa 30 de minute de la citirea acestor randuri, ti s-ar putea intampla un accident ingrozitor, asta nu inseamna ca asemenea accidente nu exista.

Te asteptam printre noi si cu siguranta nu vei regreta sa cunosti niste oameni ca si noi care chiar iti pot fi de folos.